Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Robocop tar över


det svartnar kring skyn det skymmer
solen hukar och rymmer
det rumlar av åska och blixtrar vilt
bakom mörkrets röda häll vankar skuggan av och an
nu gömmer sig varje kvinna och man
månen frostig den blänker
ingen i byn vet hur mörkret tänker
vill vi ha ett samhälle av ättlingar
som följer robocops utprintade tal
mekaniken som mal
det är ni själva som i valurnan lagt rösten
besvikelsen vänder sig till mörkret för att få trösten
men dagar ska komma, dagar ska följas av ännu flera
när ni fallit så djupt ni kan komma och mera
först då ser ni vad ni haft nära er fot
då är det för sent att böna och göra bot

glöm aldrig
en kopia är aldrig ett original
"om jag måste sjunga som någon annan
så finns det ingen anledning att sjunga alls"

Billie Holiday

Yeee ! kopior = Robocop




Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 259 gånger
Publicerad 2019-11-26 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP