Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mitt eget land går det ibland i land med att yrka på 'självförsvar', tillfällig sinnesförvirring eller liknande, såvida jag nu inte är förmögen eller innehar en post som gör mig till en person 'utanför systemet'. Rent diplomatiskt.


En ursäkt så god som någon





Jag må se till så att jag
inte är för gammal,
för att hålla i kniven.

Eftersom det är populärt
i 'orienten' med regeln
att kunna skylla på offret,

när en själv begått en viss gärning,
det borde 'gå bra' att kunna
med detta i gott minne
kunna syssla med litet av varje
och sedan säga exempelvis.

Orsaken till att jag dödade
den eller den, var att frestelsen
blev mig som övermäktig
då jag fann den eller den
sitta där och le och skratta åt mig.

Lusten att agera kom över mig
och om någon skall stå till svars
för att jag brukade min kniv,
det måste vara den som avled.

Det borde inte ens behöva förklaras.
Helt enligt era egna regler.
Offret utgjorde en stor frestelse för mig.

Jag övermannades av denna frestelse
genom att han inbjöd mig till att handla,
och så gjorde jag det.

Detta är min fulla ursäkt
och om era egna regler
bara så är 'vatten värda',
förståelsen för mitt agerande
är så som självklar och förklarlig.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-03 12:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Alla människor har fördomar. Eftersom en fördom är att 'döma före', innan en själv vet alltså. Mot bättre vetande... troligen.
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP