Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemgång

Glasis täcker
gångvägen

Paret framför
tar sig
skrinnande fram
genom gångbrons
öppna gap
på osynliga
skridskor

En mörk
gestalt
tar stora skär
han med

i ett försök
att komma vidare
genom parken

Ser dem
ofrivilligt
men skrattande
glida in och ur
varandras grepp

Alltmedan
min skugga
söker hålla
jämnvikt och balans
i stegen

Lite vid sidan om
bakom

Bevittnande
scenen som
utspelar sig
i framkanten
av vägen

Viker sedan av
över snöklädd
grässlänt

Undkommer
vägens
förrädiska isbana

Smyger intill
villaträdgårdarnas
tomtgränser
och staket

Förankrar stegen
med tyngd
och beslutsamhet

Vägrar falla
på min saktfärdiga
vandring hemåt




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-04 12:22



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Halkan är förrädisk, olycksrisken är stor,
klokt att ta sig fram försiktigt.

2019-12-04

  Larz Gustafsson VIP
That's the spirit!
2019-12-04

  Kungskobran VIP
Sakta vi knalla
ett fall för alla
i snö och is
det kan bli kris
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP