Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December.

Nyss -rimfrostvackra träd
knarr under skorna.
Röda kinder
en julkortsvärld.
Vita vidder
förväntansfull jullängtan.
Nu-regn på rutan
ishalka.
Gåförsiktigtprommenad
isdubbar.
Salt och grus
snö som tinar.
Men inne
ljus som lyser.
Ögon som tindrar
julstämning.
Glädje och skratt
längtan efter nära och kära.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-04 19:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härligt, trots variation i vädret...
2019-12-10

  Monika A Mirsch VIP
Punkten efter rubriken December - älskar jag, din talande njutningsfulla dikt får mig att le - tack för de och för punkten.
2019-12-10

  ULJO
En traditionellt vanlig jul blir det nog, vädermäsisgt
2019-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Vädrets makter rår vi inte på
ni får nog en underbar jul ändå!
2019-12-04

  Gunnel Eriksson VIP
Vilket härligt ord
"gåförsiktigtpromenad".
Jag gläds med dig när jag
läser beskrivningen av innelivet.
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP