Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteckningsboken den tiondeitolfte

08 10. - 4.5 grader. Klart. Vindsnurran på Tjörn står stilla. På fjorden enstaka kårar. Havet står högt. Himlen orange i mötet med motljussvarta klippor.
En vacker morgon på en födelsedag. Alltså gäller nu 78 för poeten , som nu dricker kaffe och ser rimfrosten smygglimma i gräset framför huset.
På bordet står sista sommarresten kvar i sin vas. Röllekan är ännu inte slut.
Senare leker - stångas - dansar två rådjur där nere på ängen.
09 14 kommer sol över berg. Guld blir det.
Det sjuttionionde av år är det som nu begynner.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-10 15:05



Bookmark and Share


  Minkki VIP
En vacker födelsedag - varmt grattis där i solguldet!
2019-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP