Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


INFÖR 2020


GRYNINGS TÅRAR.


 

 

Jag vill fånga den första morgontåren.

Den Du har när Du nyvaken sträcker på Dig.

Och den pressas ut ur Din tårkanal eller båda.

Dessa väldoftande tårar av silver,

innehåller essensen av Din ljuva varelses

alla drömmar önskningar och nattens längtan.

Jag skall bevara dem.

I en flaska liten hängande runt min nacke och hals.

Så när jag säger på min sista bädd: ” Jag törstar.”

Så skall dessa tårar av Silver väta mitt sista andetag. Tanken blir Gud.

Och Du.

Dig.

När evighetens öppning, genom nålsögats pupill öppnas för mig.

Men om Han Vår Messias Jesus Kristus hinner komma på skyarna

för att hämta Oss hem.

Så skall jag innan förvandling sker, väta mina läppar och sen kyssa Dig.

Så Du får dem åter.

Aldrig mer hjärtat av längtan Vi gråter...

 

Du, Din, Dina första grynings tårar.” KB




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-31 12:24



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för dessa berörande ord:

"Dessa väldoftande tårar av silver,

innehåller essensen av Din ljuva varelses

alla drömmar önskningar och nattens längtan."
2021-04-26

  Elaine.S VIP
Jag tycker den här var vacker, kanske är det ett slitet utryck att tycka så men den tilltalade mig med ett språk som var oändligt vackert. Både stark och sinnlig på samma gång.
2020-01-07

  Bibbi VIP
Amen!
2019-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Amen!
Marana, ta! Du, vår Herre, kom!
2019-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP