Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marionettdockor

Midnattens korp blickar ut över mangofältet. En drömsk viskning och snart glänser månen av opal glittrande över hav och över land.
Lämnar inga fotspår, men ödet i beundransvärd kameleont och doft av regnbågen så självklar. Men ändå inte. Pilgrimsfalken blundar och ser sitt inre lugn av drömmar brusande som badskum i ett annars så nersläckt nattklubb. Aldrig ängslan hann greppa tag i dig som orkidéer växer på träd långt ovanför sorgen och lyckan sammanflätande.
Frestande bigarråer lockar som din förförande blick någonstans där sentimental närhet gör sig påmind. Suckulenter i brudbukett. Säkerligen originellt. Men vem är inte det bakom teatermask av sköraste strassdekorerad porslin.
Våra andetag synkroniseras. Våra livsöden för oss närmre. Våra ögon med skygglappar beskyddar oss från distraherande drakeld.
Karusellhästar låter oss färdas med på resa genom en värld av oss själva. Som marionettdockor utan sufflös ständigt på sin vakt. Pärluggla, hon så vacker. Bortträngda minnen av samlande ekorre. Vad är tid när allt jag äger är min längtan till dig. Så är det. Så får det bli. Varken mer eller mindre. Vi trycker upp vårat ego till affischer och sätter upp på stadens torg. Kanske blir vi mer älskade för det som är vi. Kanske.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-12 03:02



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Måste köpa suckulenter.....om inte annat så för textens skull. Lättskött och lättsam i all sin prakt.....suckulent-poesi.Egon på torget...självklart. Dead or alive.....I would say....very very alive !
2020-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP