Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rådjuren



gråtmoln hade fällt sin last över gatorna
bilarnas röda stopplyktor blänkte
och himlajorden speglade ansiktet
köerna var långa, bilar cyklister på väg in mot centrum
en brusande trafikrytm i en småstad
ger ett annat eko än storstadens tordön
och avgaser
träningspasset väntade
några timmar senare blev jag upphämtad
J åskbollen och katten skulle besöka
handelsmetropolen under dagen
och dessutom spisa middag
en trevlig utflykt som passagerare,
behövde luftombyte nya miljöer efter alla kringelikrokar
förstår verkligen varför du blev sjuk
den ömtålig är måste pansar bära
för att utstå allt
missljud skära och snäckan måste krypa
in i sitt skal för att överleva
har till slut övergivit tanken
på att kommunicera uthärda

till vår förvåning var där lugna gatan
vilket var en lycka för givetvis dyker det upp något intressant
som måste undersökas varefter person
kommer på efterkälken viker in i en korridor
där något annat lockar
till sist står alla där som vilsegångna får
mobil är nödvändig när det krisar
annars var det vilsamt som J mumlade, drog av sig överdragsbyxorna
vid kosmetiken för det blev för varmt med två klädlager

mörkret hade sänkt sig över vägen hem
plötsligt såg vi ur skumrasket höger sida
tre rådjur störtar upp på vägen korsar den
utan skrämma ihjäl biltrafikanterna
rådjuren
försvann med en lättnadens suck in i skogsdungen
gudars utropade vi unisont
- himmelsk lycka du håller hastighetsbegränsningen
annars kunde det gått riktigt illa utbrast jag.
allt hade gått så fort inte underligt
många djur blir trafikdödade och människor
blir svårt skadade utan reflexer eller lampa




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-14 18:12



Bookmark and Share


  Birk Andersson
soluppgång
rådjuret stannar
bilen försöker
2020-01-14
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP