Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

• SöndagsProsa 15Prydnad

Min farmor bad mig gå till Konsum, för att köpa Norrlandspölsa, och jag hittade burken på en hylla. Expediten i kassan log inte, istället sa hon att den där pölsan är inte vegetarisk, och att jag borde välja grönsaker. Jag gjorde ändå som farmor ville.

Hon bad mig ta konservöppnaren och ta av locket på burken medan hon tog fram en kastrull och värmde spisplattan. Potatisen var redan kokt.

Samtalet kring den norrländska specialiteten handlade om kortspel. Eftersom min farmor tillhörde sverigeeliten i femkort pratade hon om de senaste distriktsmästerskapen. Hon hade stått överst på prispallen och vunnit ett pris.

Efter middagen hämtade hon det. En bok om vegetarisk matlagning, och sa att jag skulle få den. Än idag undrar jag om expediten på Konsum var synsk och spådde framtiden, och om slumpen egentligen finns.


*
Texten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Känsla och kontakt
Prosa av Poeten Salvador VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2020-07-26 08:27Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Pölsa är gott! Vegetariskt är bra, absolut, men pölsa är bättre än mycket annat av det animaliska, man har ju tagit vara på sådant som kanske annars skulle slängas. Inälvsmat. Som man alltid åt förr på grund av knappheten.
2020-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP