Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själarnas dans

Själarna dansar i vassen
sprider sina skuggor över vattnet
söker sin själ i ödets dal
finner ingen tröst
söker sin tillvaro

Av drömmar blev intet
i förgänglighetens salar
byggs bo som förtvinar
söker lycka på annat håll

Nutidens hets
bildar vågor svåra att nå
strävan strävan
efter intet
endast tomhet

Som fåglar drar förbi i sträck
ser tillvaron ut för de som
Jonathan Livingston Seagull väckt
strävan efter mer
högre än andra nå

Vis av vad andra sagt
söker egen väg i ödets dal
dansar i vassen till stjärnors ljus
tills dagen går upp.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-27 15:45



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, bra skrivet!
2020-01-29

  ULJO
Riktigt bra text detta
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP