Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bihang till "Litterära brottstycken"


BIHANG

Om läsaren bestämt sig för att läsa
denna bok,
är det en helt annan person som
skrivit den,
än privatpersonen,
av den enkla anledningen att han
blev någon
annan när han skrev den.

Skriver man om Jesus eller Djävulen,
bör man tänka som dem,
likaväl som man bör "bli" Gustav Vasa
eller August Strindberg om man skriver
om dom.

Det är som en skådespelares närvaro
i rollen,
eller en psykiatrikers analytiska förmåga,
för vad är väl en författares tillförlitlighet
värd,om man inte kan lita på hans gestalt-
ningsförmåga.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2020-04-12 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP