Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Sjunga för världen. Av Bengt H.


Kritik på en text (1938) bra småprat, tugg i ruta



Konsten att visa något,
bara sådär litet blygsamt i bakgrunden,
görs bäst som på din presentationsbild.
Fast vad vet jag, om hur du väljer
att tillbringa din dygnsrytm.
Kanske bör du betala skatt
för att du besöker dina vänner
eller reser till Danmark
och bryr dig om att sova
när du ändå är där.
Kanske fastnar hotellet på bild,
eller en staty av någon jungfru,
om hon nu tappar huvudet eller ej
just när du är där.
Brukar själv ta Danmark till hjälp
då jag söker 'prata förstånd' med andra.
Säga saker som
'vet inte hur de gör i Danmark precis,
men här sjunger i vilket fall fåglarna
så en svensk begriper saken'.
Är nu inte fågelskådare själv,
men sjunga, det kan jag.
Sedan visslar kanske Johanna...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-13 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP