Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här upprepas historien: Epidemin som drabbas 100 år - slump eller kriminell hand?AV DRIMBOI PETRE DEN 23 FEBRUARI 2020 /översättning.


tro, hopp och kärlek



Panik tar långsamt över världen eftersom balansen i koronavirusepidemin i Kina förvärras. För närvarande finns 81 dödsfall och nästan 3 000 fall över hela världen.
Panik tar långsamt över världen eftersom balansen i koronavirusepidemin i Kina förvärras. För närvarande finns 81 dödsfall och nästan 3 000 fall över hela världen.
Medan internationella organisationer kodar för att förklara en pandemi kom folk ihåg att för 100 år sedan, 1920, stod världen inför den spanska influensapidemin, som började 1918.
Det som är ännu mer konstigt är att världen 1820 kämpade med en epidemin av kolera, som decimerade Asien.
Sammanlagt, 1720, förstörde epidemin av bubonic pest i Europa befolkningen i den franska staden Marseille.
Var 100: e år finns det en epidemi och antalet offer ökar.
1720: De stora slätterna i Marseille dödade 50 000 i staden och ytterligare 50 000 i de angränsande provinserna.
1820: Balansen för kolera som slog Asien och nådde Europa kunde aldrig fastställas. Vi kan bara få en uppfattning om den höga dödlighetsgraden för epidemin om vi anser att endast 30 000 människor dog bara i Bangkok.
1920: Den spanska influensan var otänkbar katastrof - 500 miljoner smittade över hela världen. Uppskattningar av dödsfall varierar från 50 till 100 miljoner människor.


Det är för tidigt att säga vad som väntar oss från den nuvarande epidemin, men utsikterna är skrämmande. Enligt specialister är dödligheten för coronavirusinfektion 15%, mycket mer än andra liknande infektioner, där dödligheten endast är 3%.
Lika allvarligt är det faktum att kinesiska specialister har meddelat att sjukdomen kan överföras från inkubationsperioden, långt innan transportören visar tecken på sjukdomen. Denna möjlighet gör alla kontrollåtgärder som vidtas runt om i världen värdelösa. Kontrollerna på flygplatserna är värdelösa om en passagerare som bär ett coronavirus verkar helt frisk, utan feber, utan att ens nysa. Det är mycket möjligt att dessa människor går en vecka eller två genom en europeisk stad och sprider coronavirus åt vänster och höger.
Vi kanske tror att det är ett sätt som planeten minskar mer av befolkningen, men vi kan också fråga oss själva om det inte handlar om mörka krafter som försöker samma sak. Fler och fler människor talar om ett biologiskt vapen, ett virus som flydde från laboratoriet eller helt enkelt ett virus som planterats diskret - inte tillfället i Kina, ett land som störs av ekonomisk makt. Och effekterna är synliga, koronaviruset drabbar inte bara befolkningen utan också Kinas ekonomi,




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-24 02:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP