Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Naivist (Blott blått)



Längtar efter lärkorna
jag minns i skyn
i en stilla bris
bortom regn och dis
eller snö och is -
och efter en blåmes
gul och blå
bara att titta på.

Målar därför ett landskap i blått,
så att den himmel vi fått
där ovanför
osynligt färgar
allt nedanför,
så att himmelriket
redan är här.

När i all världen
skall världen förstå
det fåglarna vet -
att jorden
är ömtåligt blå?





Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-25 15:28



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Fint!
2020-05-05

  Gunnel Eriksson VIP
Fin dikt. Tycker särskilt om
sista strofen - hör en inre melodi
när jag läser den.
2020-02-26

  Solweig Jansson VIP
Ljuvlig och tänkvärd text !
2020-02-26

  Stanley Rydell
I gott sällskap med fåglarnas känsla för blått!
2020-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP