Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Journalistisk källskrift" av Sten Wiking


KÄLLKRITISK KÄLLSORTERING

Först när källan hittats
kan man börja ge källkritik,
varvid det ankomma på
källans halt av renhet,
i bedömning om den är
förorenad och okänlig,
som tillförlitlig källa.

Källorna bör rensas ifrån
spekulationer,antaganden
och pseudovetenskapliga
teoriers grumlighet.

Dessutom bör källkritiken
källsorteras,
för att säkerställa att det är
rätt källa.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2020-02-28 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP