Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Leopold Staff


Oczy me pelne

 

Mina ögon är fulla av dig, liksom brunnen

 

där himlen återspeglar ett ansikte.

 

Mina öron är fulla av dig, som ekot i ett skal,  

 

som döljer havsbruset i sitt inre.

 

 

Mina näsborrar är fulla av dig,

 

som instängda trädgårdar.

 

Doften av röda rosor, en kunglig skönhet.

 

Mina läppar är fulla av dig, som bikupan

 

 

full av honungs vin och blommans mjölk.

 

 

Mina händer är fulla av dig, som vävda korgar

 

där hösten lägger rotfrukternas salighet.

 

 

Mitt hjärta är fullt av dig, som en trädkrona.

 

Fåglarnas rede, som berusande sjunger en kärlekssång.

 

Själen är full av dig som ett virvlande hav

 

 oförmögen att stilla sin galenskap

 

 

översättning AL

 




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 155 gånger
Publicerad 2020-03-22 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP