Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helbrysigen är ett påhittat ställe någonstans i riket Längstframistan. Ja, det vet en ju ibland inte vad en skall tro. Det finns ju även mången tro. Religiös tro, god tro och även föreställningen att en själv skulle 'gå fri' medan andra döms efter brott.


Praliner från Helbrysigen (6)




Eftersom det är
tillåtet ännu att
stå och röka

på sin egen
del av lägenheten,
som själva lägenheten

utgör, även om
det skulle vara
på själva balkongen.

Så kommer det
att förbjudas så
fort någon verkligt

viktig person dör
i passiv rökning,
om det bara

går att bevisa.
Vilket leder till
att rökaren kommer

att sätta sig
ned i sin
som egen lägenhet.

Det är först
när det sätts
upp 'spionkameran' i

vart utrymme i
lägenheten eller i
direkt anslutning till

den, som det
kommer gå att
bevisa att personen

ifråga rökte i
sin egen lägenhet
och inte begick

brottet i sin
redan belastade kompis
lägenhet. Antingen det,

eller så kommer
det leda till
att rökaren hittar

någon 'död vinkel'
i sin lägenhet
för att röka

i. Att dö
i passiv rökning
kan inte gärna

någon lasta rökaren
för. Inte ens
om det är

'dödsstraff' i en
del stater att
utsätta andra eller

sig själv, för
att så där
'bryta mot lagen',

kommer människor sluta
att begå brott.
Det visar historien

att just hot
om bestraffning inte
är tillräckligt illa,

för att människor
skall just sluta
'bryta mot lagar'.



(Bilden vill här återge en känsla av utegångsförbud. Frågan är om det förbudet innefattar utesittare på tak, för ett som sista bloss före nattsömnens som inträde.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-02 13:34



Bookmark and Share


  Nanna X
Gå ut på taket och röka är ju också en lösning.
2020-04-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP