Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dolly Partons peruk

För att den gör att jag vågar vara mig själv

För att den skyddar mig mot manlig dominans
För att den bär mig när jag bär den
För att den vet att jag kan sjunga
För att den vet jag kan skriva
För att den vet att jag har humor
För att den kan bära kärleken till publiken
För att den förstår mig när jag inte förstår någonting
För att den leder mig den rätta vägen
För att den förenar barnets glädje med den vuxnes styrka
För att den vaccinerar mig mot misstro och tvivel
För att styrkan sitter i håret
För att den väcker mig på morgonen
För att den säger att livet finns här och nu

Jag låter den sitta kvar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-30 22:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Humor och allvar i en skicklig blandning. Jaa en sådan peruk skulle man sannerligen behöva.
2020-03-31

    Sefarge VIP
Hår-resande
Skrivelse?
;}
2020-03-31

  Marita Ohlquist VIP
En sådan peruk är en skattefri förmögenhet!
2020-03-31

  Magdalena Eriksson VIP
Underbar. tänkte nästan när jag läste den skulle jag kunnat skriva själv eller snarare den skulle jag behöva skriva. tack!
2020-03-31

  Blomma-Stjärna VIP
en verklig skatt den där peruken - hur får man tag på en sådan ;-) ?
2020-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP