Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förslagen till alternativ för existerande sporter, de är idéer från en person som inte deltar själv i någon annan sport än att 'hitta på' saker och ting.


Några ej existerande sporter (ännu)





När det kommer till fotboll exempelvis
så brukar det nog vara tio utespelare
och en person står i mål. Sedan finns det
en domare, några linjedomare och de
i vardera laget som kan sitta på bänken
och kanske bytas ut någon gång
under själv matchen.

Alternativet är då istället att de flesta i laget
sitter på bänken och det är upp till var
och en i laget att få spela, bara solo mellan
sin egen strafflinje och så driva bollen med
sparkar framåt och en del tjusiga rörelser
med kroppen, fram till målvakten och söka
'sätta en strut', där målvakten å sin tur
har att förbereda sig på att 'ta' eller boxa
bollen till att gå över målet, ut på planen igen,
inkast eller hörna.

På det viset kommer spelarna inte i kontakt med
varandra, men det kan ändå bli 'självmål' även.
Genom att skjuta på målvaktens ena ben
exempelvis och bollen sedan går i mål.

Något liknande går att genomföra i andra sporter
där 'hela laget' vanligtvis kan föra matchen till 'seger'.

De sporter som ofta kallas idrott, eftersom de som
tävlar gör det individuellt.
De kan ju fortsätta att göra det just individuellt.

Andra vilka sportar 'tillsammans med andra'
och ändå individuellt, som simma, cykla, springa
och åka skidor.
Bara för att ta några exempel.
De kan prestera individuellt, det vill säga en och en
eller med 'nog tid' mellan sig
för att kunna slippa bilda 'klunga'.

Publiken?
Jo, de kan vara med.
Om den kan se vad som händer, via internet.
Där kan de se vad som händer och de kan ta
betalt för att visa idrott, matcher och sporter.

De kan spela på resultat och prestationer,
vem som blir ett, tvåa och trea.
Men som en variant, även den som kommer
på någon annan plats, näst sist eller valfri
placering, bara inte sist.
En regel skulle ju kunna vara att de tre sista
är utom tävlan, om det bara finns 'tillräckligt'
många i den aktuella tävlingen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-05 20:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Att sitta i 'långbänk' uppfanns nog redan för flera år sedan, men även en långfil kan vara så avändbar just i dagarna. Långfingrade människor vill gärna ha en fil i tårtan när de fyller år... En pianist kan ha nytta av att ha långfingrade människor i släkten. De kan ju emellanåt ta det piano. Men musik kallas otroligt nog ännu sällan för en sorts idrott. Men 'teatersport' sägs ju finnas och där kan stafettpinnen vandra så gott som vidare. Till och med något för trädgårdsmästare troligen, de vet nog det mest om hur att trimma en häck.
2020-04-06

  Gunwale VIP
De ej existerande lyser med sin frånvaro.
2020-04-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP