Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår i luften


Den är på väg...

Skogsduvors
kuttrande

Akompanjerat
av småfåglars
sågande gnissel

En hare
far som ett skott
mellan de frösådda
ungtallarnas rad

Över trädfället
via skogsbackens
ris och mossa
i riktning
mot allmänningen
och vidare iväg

En humla

Den första för
i år

Landar
bland påskliljorna
i krukan på stubben
vid sidan av rabatten

På uteverandan
i den ännu lite
kyliga luften
sitter någon
inlindad i en filt
och blickar kisande
upp mot himlen

Där en blek sol
söker tränga undan
molnen

Våren
anas nu inte bara

Den är på väg






















Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-06 09:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om våren, en underbar årstid.
Tittar ut genom fönstret och ser fjärilar dansa i solen, ögonfröjd!
2020-04-06

  Kungskobran VIP
Fint om vårens föraning
2020-04-06

  Gunnar Hilén VIP
Va bra ! Jag tror dig.
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP