Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Max förbannade tävling


Barn är det finaste vi har.

När ska vi börja lyssna på barnen?
Hur många barn ska dö innan vi fattar.
Hur många övergrepp ska ske, innan vi förstår.
Hur många barn ska förstöras psykiskt och fysiskt
innan vi lär oss agera
Vi måste lyssna, vi måste lära oss se.

Saknar barnet språk?

Ett barn saknar aldrig språk!

Se, hur barnet rör sig.
Se om ögonen lyser.
Se om barnet hukar sig.


När ska vi lyssna på barnet?

Nu, genast idag!!!

"Lagen säger...", säger myndigheten och skickar
barnet till sin förövare.
Är vi maktlösa dumskallar inför lagen?

Vi kan inte låta lagen styra när barn lider.
Ser vi ett barn lida, måste vi sätta oss över lagen.

Ibland är det etiskt rätt att bryta mot bestämmelserna.

Ibland stämmer inte bestämmelserna med hur verkligheten ser ut.

Hur skulle det se ut om vi bröt mot lagen, säger du?
Det skulle se illa ut, säger jag.

Men:
Ett barn som blir utsatt av övergrepp kan inte lagen.

Ett barn som dör för att "vi" följer lagen är en katastrof.

Bryt mot lagen när det behövs.

Strid för barnen.
Gör det. Du som ser!










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Cikoria Blå VIP
Läst 2521 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2020-04-07 17:56



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Har skrivit det förr : " Kräv lämplighetsintyg för de som vill bli förälder.

Inför kastraktion inför de med psykiskt ärvda sjukdomar i generna.

Det ska vara lika hårda prov som att ta körkort,
eller bli adoptivförälder.

Kräv att föräldrar först har en karaktätrsfast personlighet,ett yrke,en anställning,en sparbuffert på bank inför barnets födelse.

Kräv utdrag från Misstankeregister och belastningsregistret.



Notarius Publicus
2020-04-12

  lodjuret/seglare VIP
Du har varit ett barn själv, så du borde ju veta... att kunna skriva om det, beskriva det.
2020-04-08

  Öknens Ros VIP
Man gråter inombords för varje barn som utsätts för våld och övergrepp. Viktig text!
2020-04-08

    Lena Staaf VIP
Håller med dig! Nu när barnkonventionen ska bli lag, dessutom. Men det går så oerhört långsamt att göra en förändring så att man verkligen lyssnar på barnen. Föräldrarätt och föräldraperspektiv dominerar.
2020-04-07

  Staffan Nilsson

Vad är det för lag(ar) som godkänner att barn lider?

2020-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Tack, för din brandfackla från en människa som var utsatt för övergrepp i barn och ungdom. Ingen såg.
2020-04-07

    Max Poisé
Barnen måste få komma först, i alla sammanhang...de är de som ska bära samhället efter dig och mig. Dock finns de vissa som nyttjar just det faktum..(dagstidningar som ett gott exempel)

Tack för en viktig text!
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP