Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets olika pärlor på samma tråd





Sorgens tårar
grå och glanslösa
föll som pärlor
i livets skål

glädjens tårar
pärlemorskimrande
föll som pärlor
i samma skål


trädde alla på livets tråd

av glädje och tacksamhet
över livets styrka

men även som en påminnelse
om dess skörhet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2020-04-10 11:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Även sorgens pärlor kan vara vackra, i alla fall tillsammans med glädjens...fint...
2020-04-18

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2020-04-17

  Lottie Ålhed VIP
Vackert pärlband av livsinsikter.
Fint!
2020-04-14

  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och insiktsfull metafor
om livet och dess skiftningar.
2020-04-14

  M.Eta
Svårt att hitta pärlor i livet just nu. Fint skrivet av en sann poet.
2020-04-14

  Maria Sundelin VIP
Glädjen och sorgen går oftast hand i hand
Kramar
2020-04-13

  Nils-Robert
vacker metafor om livet
2020-04-11

  ULJO
Som en bön i sin vackerhet och budskap.
2020-04-11

    Ms Salvia
Sorg och glädje gör oss hela, tänker jag..
2020-04-11

    ej medlem längre
En vacker symbolik finns i dina ord. Livet ger både hårda och mjuka pärlor och alla formar de oss till dem vi är.
2020-04-11

    Peter Söderqvist
För mig beskriver din dikt minnen av erfarenheter. Pärlor och halsband böir så fina metaforer.
2020-04-10

  Magdalena Eriksson VIP
Fin och så mycket du
din avskalade stil bär fram livet som en gåva vare sig sorg eller glädje det är.
2020-04-10

  Niliboy
Ja, livet gläder ibland och lyckan är så skir. Var finner man livet, kanske i en ödmjuk tro! Det är i alla fall värt att prova å uttrycka, tack för din fina dikt!
2020-04-10

  Eva Helene VIP
I ödmjukhet och tacksamhet skrivet, så fint så!
2020-04-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och ödmjukt diktat om livets sidor i fina metaforer.
2020-04-10

  Blomma-Stjärna VIP
vackert skrivet om att träda på sin livstråd alla livets pärlor, vilket är detsamma som att vara sann
och till det krävs både mognad och mod!

2020-04-10

  Öknens Ros VIP
Fin metafor för livet och dess skiftningar.
2020-04-10

    Max Poisé
En fin ton i denna som smeker ut de välvalda orden...
2020-04-10

  Feliaxel VIP
Perfekt skaldat om livets olika sidor

2020-04-10

  KattenKin VIP
Fint pärlband som binder och tar omhand.
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP