Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cyprian Kamil Norwid 1821-1883


Ge mig det blå bandet

Ge mig det blå bandet - jag ska återlämna det till dig

 

utan försening ...

 

Eller - ge mig din skugga med din viga nacke:

 

- Nej! Jag vill inte ha skuggan.

 

 

Skuggan kommer att förändras när du höjer handen till vinkning 

 

För att den inte ljuger!

 

Jag vill inte ha något från dig, min förtjusande dam

 

 Drar bort handen...

 

 

Jag brukade få en mindre sak

 

Som Guds belöning

 

Ett fallet blad, som fastnat i glaset,

 

 En liten regndroppe.

 

översättning AL




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2020-04-19 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP