Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Uppgift på Skrivasidan.nu


Saga. Läs gärna högt för ditt lilla barn.


Det var en gång en clown. Han hette Kalle, Kalle Clown. Han arbetade på lasarettet.
På barnavdelningen för det mesta.
Det hände att han slank in för att skoja lite med patienter på andra avdelningar också, trots att det inte ingick i hans ordinarie uppgifter.
Kalle Clown var nämligen en man som hade hjärtat på rätta stället, där inunder den tokiga och snygga(!) tyckte han själv, gul-grön-röd-blommiga-rutiga klädseln.
"Nu kommer Kalle Clown", brukade barnen jubla, när Kalle kom hjulande in på avdelningen. Du läste rätt. Kalle Kunde Hjula!
Även de barn som var mest medtagna blev betydligt piggare när Kalle Clown dök upp.
Men det var förr det. Den senaste tiden hade ett elakt monster invaderat världen. Kalle blev tvungen att arbeta hemifrån. Det löste Kalle naturligtvis. Det finns ju datorer. Så med hjälp av storbildsskärmar, roade han trots allt patienterna. Men Kalle saknade sin publik så mycket att det trillade stora krokodiltårar ur ögonen på honom. Ibland. Och alla på lasarettet saknade sin clown.
Kalle var inte bara clown, han var bra på att trolla också. Det var inget han brukade berätta för folk. Trolleri är sånt som inte finns på riktigt. Det är vad människor tror, iallafall. Inte barn, men stora människor. Och trolleri skrämmer folk. Hypokondri, det skrämmer mig, mycket mer än vad trollkonster skrämmer mig, tänkte Kalle... Men nu, tänkte han. NU är det dags. Nu NU, ska alla hypokondriker och alla andra också, få se på grejer!! Så Kalle satte igång, låste in sig i sin garderob och jobbade. Det var en ganska stor garderob, det fanns 123 stycken clownkostymer där och trolleristavar, sådana som Harry Potter har, lite fler och finare än Harrys, men ungefär, så du ska förstå. Han hade en hemlig plan. Ballonger måste ingå, musik måste ingå och roligt skulle det vara...

Johan låg där i sin säng på lasarettet. Han grät lite tyst. Längtade efter pappa. Benet värkte.
Han tittade på trädkronan utanför fönstret. Den vajade i vinden.
Då kommer en helikopter flygande. En blommig helikopter. Den spelade högt "yellow submarin". Johan reste sig upp och gnuggade sig i ögonen.
Va!! Helikoptern landade mitt i trädkronan som svajade betänkligt. Ut klev Kalle! Han hoppade och studsade omkring i trädet och bjöd bofinkar på maskar och kråkorna på karameller.
Johan ropade på barnen, och alla tog sig bort till fönstret och kollade på föreställningen.
Vartenda fönster på hela lasarettet fylldes med glada och gapande ansikten!!
Sen, lika plötsligt som helikoptern kom, flög den iväg igen. - Jag kommer tillbaka imorgon, skrek helikoptern. Kalle vinkade och släppte iväg 1299 ballonger i alla de färger som fyllde hela himlen.
Ja...sen försvann det elaka monstret.
Jag sa väl att Kalle Clown var trollkonstnär också?
Prosa (Fabel/Saga) av Cikoria Blå VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-29 17:24Bookmark and Share


  Eva Solstrale VIP
Att vara både troll och konstnär en trollkonstnär vittnar du om i denna text... Du tar oss med på en underfundig resa! Kul!
2020-04-30

    Elisabeth Nilsson VIP
En rolig och fantasifull saga att läsa för barn/barnbarn:)
2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP