Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som att gå på glödande kol


Eldskrift


Låt pennan glöda
skriv för allt vad du är värd

Glöden är värdefull
livsgnistan, känslan i orden
Även de du inte förstår

Lyckan att formulera, fabulera
sätta på pränt
Nedteckna, leta och finna ord
passande eller opassande

Ord i medsols, eller motsols
ord i klasar
ord i rader
Brist på ord i utelämnad text

berätta, beskriv, låt pennan fara
över rad, efter rad, efter rad...

Hitta en blank sida
fyll den, utelämna det mesta
eller bara lite

Ta den modiga vägen
och nedteckna allt

Även det du inte ens förstår
som kommer från det omedvetna
eller förmedvetna

Anteckna ur minnet
det som nästan gått förlorat

Skriv det du vill säga och borde
eller det du kanske inte borde
men vill

Var sann
(vad nu det innebär)

Men framför allt

Skriv!!!

Låt pennan glöda
Det hjälper....




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-29 18:30



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, så sann gillar raderna: Glöden är värdefull
livsgnistan, känslan i orden" det är så det ska kännas och så blir det ibland, väl funnen text
2020-05-04

  DavidM VIP
En träffsäker text över skrivandet.
2020-04-30

  Seasons
Ja, vad bra skrivet och uppmuntrande!!
2020-04-29

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Uppmuntrand, och med ett härligt flöde läser jag detta. Det ger inspiration.
2020-04-29

    Max Poisé
Skriften är både mentala helare...
gillar specifikt tempot i denna, som gjord för att läsas högt!
2020-04-29

  Larz Gustafsson VIP
"Mene mene tekel..."
Guds finger skrev med eldskrift på väggen.
2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP