Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Adam Mickiewicz


Pan Tadeusz (fragment)

Heliga Jungfru som skyddar Ljusa Czestochowa
och lyser i Ostra Brama
du som bevakar Nowogrod - fästning
med det trogna folket
du som mig, barnet, har mirakulöst återupplivat
när jag från gråtande mor lämnad
under ditt beskydd lyfte upp mitt livlösa ögonlock
och på en gång kunde gå barfota till ditt tempels tröskel
att tacka gud för ett räddat liv
du ska åter leda oss in i landets barn
genom undret

 

 översättning AL




Övriga genrer (Översättning) av alicja lappalainen VIP
Läst 158 gånger
Publicerad 2020-05-03 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP