Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Adam Mickiewicz


Pan Tadeusz (fragment)

under tiden bär min själ som längtar

till dessa skogskullar, till dessa gröna ängar,

sträckta brett över blå Niemen

till dessa fält målade med olika korn,

förgyllda med vete, försilvrade med råg;

där finns bärnstens åkerrättika,

bovete vit som en snö,

klöver brinner som flickans rodnad

och allt omringar plogfårans gröna band,

där tysta päronträden sitter spridda

 

översättning A L




Övriga genrer av alicja lappalainen VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-05-04 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP