Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att söka förklara min egen verklighet för allmänheten, pöbeln eller andra läsare som kan tänka sig att bära någon sorts titel. Den går att ha på ett kort då en går på visit eller kan bäras i en kasse likt mat... i låda.


Dagens förklarade ord 2020 05 05





Maskrosor
-
en del människor verkar ha rosor på kind,
trots att de är tillräckliga oroliga på ett sådant
sätt att de bär mask för näsa och mun.
En del i branschen för vård, exempelvis på

tandvården eller sjukvården på sjukhus.
De bär mask. Förut var det en sorts identitet.
Men även människor vilka skall kunna tänka
sig att gå på maskerad eller bara 'vara ute
och festa' och därför vill gå i strid med högst

'egen krigsmålning'. Men gemensamt för dessa
människor är alltså att de allesammans ofta
bär rosor på kind. Kanske de är med i spröd
ungdom eller fått för sig att de är unga så nyss.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-05 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP