Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du är väl vuxen bara när du kan ta ansvar för dina egna handlingar i ett tänkt scenario? Om sedan inte gör det, så beror det kanske på att du vill kunna vara litet 'oansvarig' då och då. Dessutom finns det ju syskon, vänner och andra.


Något litet med 'frihet under ansvar'





Kan du ens bli bedragen om du vet om
att du själv bär ansvaret
för alla egna handlingar i ditt eget liv?

Precis på samma sätt har din möjliga partner
samma sorts ansvar för allting i sitt liv.

Hur kan en själv bli besviken av att höra
'sårande prat' om en själv ändå tjuvlyssnar?

Den som blir avlyssnad vet kanske
dessutom om avlyssnandet.

Om du själv har ett eget ansvar,
då faller väl dina argument om vad andra
kan tänkas tycka och tänka om dig?

Hur intressant är det att 'bryta mot reglerna'
om reglerna upphävs av en annan regel.

Den som säger att du i alla situationer
har eget ansvar för vad du än kan tänkas
hitta på att ta dig för.

En förälders uppgift brukar ju vara att
förbereda barn för ett framtida liv
som en egen självgående individ.

Där ingår väl upplysningen om att den
som 'följer lagar och regler'
har 'större chans' att 'inte åka dit',
än den som väljer att 'tumma på lagen'?

Fast det är klart, det finns regler och lagar
som inte brukar kunna leda till fängelse
utan till att en själv blir 'skadad'.

Som fysiska lagar, exempelvis tyngdlagen,
om du skulle råka hänga i händerna
eller armarna över ett tänkt eller verkligt stup.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-12 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP