Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med en fågel - frihet

 


En 500 årig gammal rovfågel lärde sig mänskligt språk
hans samtalspartner är en människa
en fågel som hela sitt liv iakttagit många djur,
också människorna. Hela den tid han levt
i sin voljär har han varit så gott som uteslutande
hänvisad till människor.
Från sina olika utgångspunkter försöker de två
förstå varandras åsikter.
Många gånger visar sig fågeln vara den
överlägsne genom sin logik, sitt sinne för humor
och sin förmåga att sätta näbben på mänskliga
skröpligheter.
Här är några pärlor:

"Allt ni kallar frihet är bara ord.
Är ord frihet?"
"Kära människa, tala om för mig varför ni
ständigt för krig? Varför dödar ni era
artfränder, när ni inte äter deras kött"

Gabriel Laub Författaren föddes i Polen 1928 avled 1998 i Tyskland

 

älskade uggla tacksam se du mår bra

 

 

 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-13 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP