Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Scissorhands


den som ihärdigt försöker klippa bandet
vars syfte oheligt är
klipper luften som faller isär
och kejsaren står där ömkligt naken

varför blev hans skapnad på detta vis
varför har han fel, när han menar sig ha rätt
finns det utrymme för annat sätt
är det inte på tiden spåret bryta
även små barn måste kosten byta
inte slå med skeden i bordet och ryta
vem byter ut goda minnen som får dagen
att blomma,
inget annat får plats i vårt minnespalats
kan det vara så, den vars vingar en gång varit blå
kan inte på andra sig förstå
inte heller försökt andras skor prova
den tror sig veta mer än andra. måste bestämma
fast inte har alla hästar hemma
dessvärre även van byta kläder i varje vrå
raderar enkelt ur sinnet varje gäst
att bryr sig ---pappersarket där ordet en gång fanns
blev båten som försvann då barnet stod i bäcken
det är något ni måste acceptera Yoda
eftersom ni inte längre ser stjärnorna
ni har receptet i vänstra bröstfickan
optikern är expert, kan hjälpa på bästa sätt
ögat ett redskap
men hjärtat där bor känslan
då den går förlorad
finns enbart en öken
förlåt, jag mig inte bryr
efter år av manipulataion

tala om att fördärva dagen för andra










Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2020-05-15 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP