Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Saudiarabiens suveräna förmögenhetsfond har köpt andelar.

Saudiarabiens suveräna förmögenhetsfond har köpt minoritetsandelar i stora amerikanska företag, inklusive Boeing Facebook och Citigroup. Enligt tillsynsmyndigheterna har Public Investment Fund (PIF) köpt minoritetsandelar i företag runt om i världen. utnyttjar låga priser under coronavirus-epidemin. PIF avslöjade en andel på 713,7 miljoner dollar i Boeing, cirka 522 miljoner dollar i Citigroup, 522 miljoner dollar i Facebook, 495,8 $ miljoner på Disney och 487,5 miljoner dollar i Bank of America, enligt uttalanden som lämnades in fredag ??till U.S. Securities and Exchange Commission.

 

PIF äger också en nästan 514 miljoner dollar i Marriott och en liten andel i Berkshire Hathaway.

 

Fonden avslöjade också en andel på 827,7 miljoner dollar i oljegruppen BP, vars amerikanska insättningsintyg är noterade i USA.

 

PIF-chef Yasir al-Rumayyan sade förra månaden att fonden letade efter investeringsmöjligheter inom sektorer som luftfart, olja och gas och underhållning, och tilllade att det skulle finnas en stor potential för investeringsmöjligheter efter koronaviruskrisen passerade. , PIF tillkännagav ett deltagande på 8,2% i Carnivel-gruppen, som påverkas av coronavirus, information som ledde till ökningen av Crnivalaktierna med nästan 30%.

 

En källa nära situationen sa i början av april att den saudiska fonden hade köpt aktier i grupperna Royal Dutch Shell, Total, Eni och Equinor.

 

Uttalanden som släpptes fredag ??till SEC visar att PIF har 483,6 miljoner dollar i Shell-aktier, 222,3 miljoner dollar totalt och 481 miljoner dollar i Suncor Energy-aktier.

 

 

Ett tidigare uttalande i Norge sade att PIF innehar 0,3% av aktierna i olje- och gasbolaget Equinor.

 

PIF ägde redan en andel på 2 miljarder dollar i Uber Technologies och elbilföretaget Lucid Motors. PIF hade också en liten andel i elbilstillverkaren Tesla, men det senaste uttalandet inkluderade inte aktierna.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-17 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP