Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartvitt - färg

Lycka och smärta hör ihop, du kan inte ha det ena utan det andra. Att försöka undvika smärta, och därmed förlora lycka, är som att leva i svartvitt, en gråskala, medan verkligheten omkring lever i färg.




Övriga genrer av JanneD VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2020-05-19 19:57



Bookmark and Share


  JanneD VIP
De hör ihop!
Om du har en stor förhoppning om något.
Om förhoppningen går i lås blir det lycka, om inte blir det smärta.
Den som undviker risken för smärta tar aldrig klivet och försöker
förverkliga förhoppningen, därav blir resultatet ett liv i gråtoner,
utan vare sig lycka eller smärta.
Väl mött!

2020-05-20

  Garderobert
Du påstår att de hör ihop, det utgick jag ifrån. När du nu ändrar och påstår att det ena kan gå över i det andra kan jag bara hålla med. Absolut! Väl mött!
2020-05-20

  JanneD VIP
Jag kan inte påstå att jämförelserna är särskilt väl genomtänkta, smärta och lycka är två sidor av samma sak, känslor och livet. Dina jämförelser är två helt olika saker. All lycka kan bli till smärta och all smärta kan bli till lycka, gympaskorna kan aldrig bli till ett gym, eller tvärtom.
Tänk om, tänk rätt!
2020-05-20

  Garderobert
Lyckan per definition är att känslan av välbehag! Inställningen att lyckan och smärtan hör ihop är som att påstå att bilen och olyckan hör ihop. Eller gympaskor hör ihop med gymmet. Även om gymmet oftast är önsketänkande. Det finns både det ena och det andra, men det är absolut inte givet att de kommer att interagera. Dikten återspeglar ganska mörk och framförallt deprimerande syn på saken.... just detta är anledningen till att livet blir grått och ändrar man inte inställning så blir det svart.
2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

JanneD
JanneD VIP