Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här överlämnar jag med varm hand till en eventuell läsare att försöka som 'ha huvudet med sig', istället för att bara ha det litet illa påskruvat. Själv har jag erfarenhet av båda dessa tillstånd. Kan lyssna länge utan att förstå något...


Visst är det väl irriterande när...





...en eller annan individ eller en hel kår
med individer korta ner sina uttryck,
som att yttra bara ena delen av ett ordspråk
eller något som förut sagts i helhet och

sedan bara omnämns så att det går lätt
att tro eller missuppfatta det som sägs på ett
sådant sätt som blir 'en vana' att uttrycka sig
även mer offentligt. Den som först börjar

'korta ner' ett uttryck, utgår ifrån att den som
hör sättet att prata på, förstår att själv
'fylla i' resten. Men även om det kan göras
i början, så blir det sedan en sådan form

och så vanligt att den som 'hör uttrycket',
gärna får för sig att 'det är vad något betyder',
om den eller den bara hör hälften av ett
ordspråk eller uttryck. Ibland fungerar det i

och för sig mellan två människor som
'tror sig veta' vad en fortsättning skall vara.
Men det går inte fram när uttrycket blir
'nationellt'. Några exempel, så att en eventuell

läsare kan förstå vad det handlar om?
Ta i stort sett vilket ordspråk eller sätt att
uttrycka sig som helst, kolla gärna om den som
hör vad du säger, kan fylla i en tänkt som väl

fortsättning eller till och med förklara med
egna ord vad det är du vill ha sagt. Prova själv
så får du 'se'. Det kan blir intressant i sig.
Du har säkert en bekant som 'fattar galoppen'.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-19 20:17



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Det dunkelt sagda ... skulle man kunna säga här, men jag tror jag förstår ungefär hur du menar. Eller exakt, då.
Men jag tänker mig att folk nog skulle se det som ett slags (besvärande) förhör?

2020-05-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP