Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Ambassadörerna i Nato-medlemsländerna kallades på fredag ??till ett akutmöte, berättade Rysslands vice utrikesminister Alexander Grushko till Reuters på torsdagen.  


USA har beslutat att lämna -fördraget Open Sky

 

 

USA har beslutat att lämna  -fördraget  Open Sky, där Rumänien också är inblandad.

Detta är det tredje stora vapenfördraget som Donald Trump har beslutat att dra sig ur USA: Fördraget - som förenades av 35 länder, inklusive Rumänien - gör det möjligt för obeväpnade observationsflygplan att flyga över dessa territorier.

Tillbakadragandet av Förenta staterna från fördraget skulle vara ? ? effektivt om sex månader ? ?, med hänvisning till Vita husets administrationskällor och skriver att Ryssland kommer att informeras på fredag.

"Det är ett bevis på att tillbakadragandet av det sista stora vapenfördraget med Ryssland planeras: Ny START", skriver också de amerikanska journalisterna. Förenta staterna har redan dragit sig tillbaka från Wienavtalet om den iranska kärnkraftsfrågan och det interimistiska kärnkraftsfördraget.

 

Tillbakadragandet av Förenta staterna från "open sky" -fördraget kommer att påverka intressena för alla deltagande stater, som också är medlemmar i Nato,




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2020-05-22 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP