Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resväskan



tänk ändå så många klisterlappar jag fått
på resväskan, tiden du vistades på annan ort
älskade klokuggla
Det var då jag inte hade något förstånd
förstod inte varför min resväska fick så många lappar
kände mig som lapplista
jagad av upprörda bilister
visst kände jag att något var riktigt jävla fel
bestämde mig för att gå till botten
med sumpen i koppen
visst blev kolten lappad och sliten
liksom resväskan
den var först både slitstark och tålig
trots storm hagel regnbyar frost
men till slut fick den repor i lädret

Nu vårdar jag ömt resväskan och putsar den
och tagit bort alla klisterlappar
ett otrevligt arbete med tvättspritt
för de började munhuggas
det var som de ansåg sig berättigade
finnas där på min resväska,
men eftersom jag aldrig gett tillstånd
till tjuvparkeringen,
så rensade jag bort dem




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2020-05-22 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP