Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett tyskt företag säljer enheten som "dödar koronaviruset säkert på några sekunder" 27-05-2020 16:38 Författare: Stirileprotv.ro


UV enheten som "dödar coronaviruset säkert på några sekunder

 https://slf.se/svenska-hygienlakarforeningen/app/uploads/2018/10/uv-ljus.pdf

 Pro ultraviolett TV
Med upphävandet av de restriktioner som införts av det globala coronavirus letar företag, från butiker till hotell och kollektivtrafikoperatörer efter nya sätt att undvika att utsätta kunder för patogenen.

Flera företag satsar på att en potentiell lösning är i ultraviolett ljus, rapporterar Bloomberg.

Graefelfing, Dr. Hoenle AG, baserat i Tyskland, med en marknadskapacitet på 240 miljoner euro och endast 108 miljoner euro (118 miljoner dollar) i försäljning, såg sina aktier hoppa från en månad till ytterligare med 30%, efter att den tyska pressen tog över sitt forskningsprojekt och hävdade att koronaviruset "kan dödas säkert på några sekunder" med dess ultravioletta ljus. Sedan dess har aktierna stigit upp till 16% per vecka.

Ett tyskt företag säljer enheten som "dödar koronaviruset säkert på några sekunder"
27-05-2020 16:38
Författare: Stirileprotv.ro för livsmedelsförpackningar och förädlingsföretag som Tetra Pak AB och Krones AG stod för cirka 5 miljoner euro, eller 5% av Dr. Hoenles försäljning under 2019.

Kunder i många branscher letar nu efter produkter som erbjuds av Dr. Hoenle, till exempel lampor och steriliseringslådor. Efterfrågan ökade med publiceringen av projektresultaten förra veckan, sa finansdirektör Norbert Haimerl i en intervju.

 

Dess globala marknadsandel för ultraviolett desinfektion är högst 5%, enligt Warburgs analytiker Malte Schaumann.

Kundefterfrågan kommer från branscher som detaljhandlare, sjukhus, transportföretag som vill sterilisera bussar och tåg och hotelloperatörer som vill använda enheter för att desinficera rum, säger ekonomichefen. "Vi är i samtal med några företag om beställningar på några hundra eller till och med tusen enheter," tillade han och förväntar sig att hedra några order från och med nästa månad.

Schaumann i Warburg uppskattar att Dr. Hoenles potential kommer att tredubbla segmentets intäkter till 15 miljoner euro på två till tre år. Även om företagets framgångsrika test av ultraviolett teknik mot coronavirus är ett långsiktigt steg framåt, är resultaten av projektet inte förvånande, och utbyggnaden av marknaden kommer att ta lite tid, säger Schaumann.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-27 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP