Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Drömmarnas land

 

Ja jag vet en osedvanligt vacker plats

dit som oftast bara månens strålar finner

och den ligger där långt bortom stigen

där nu mina tårarsbäck så stilla rinner

 

Där som det alltid växer vackra blommor

strax intill bäckens kristallklara vatten

alltsammans bär nu upp sin egen skönhet

liksom alla tindrande stjärnor där i natten

 

Ja där hörs det en så ljuvligt vacker ton

den kommer från en sagans trolska violin

så vi skall liksom som lockas av musiken

i sorts ödesmättad och känslosam lavin

 

Ja jag vet hur sagans skygga väsen lever

där den allra skönaste av alla huldror bor

och för den mörka skogens alla varelser

har min vördnad alltid varit synnerligen stor

 

När nu vi all kärlek till en sommarmorgon visar

och nu har all vår längtan varit lång och stor

för när jag då vaknar upp ur drömmen

är det just där som alla drömmars rötter gror

 

Då när mina tankar allt som oftast återvänder

mot en av alla mina minnen bildad strand

ja vi och kan nog faktiskt alla finna vägen dit

där djupt inne i våra egna drömmars land

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-01 14:45



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och sagolikt flyter dikt fram illustrerad av en underbar bild.
2020-06-01

  Sparvögat VIP
Så vackert...
2020-06-01
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP