Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli hörd.

Ibland säger hon någonting högt
för hon tycker det är viktigt
det hon har att säga.

Ingen hör henne.

Hon säger det igen och igen.
Högre och tydligare.

Människorna tittar upp, förvånat.
Återgår sedan att prata med varandra.

Hon resignerar, tystnar.
Drar sig tillbaka.



Ibland säger hon någonting tyst
till den som står närmst.

Någonting som plötsligt slår henne,
en oviktig bagatell.


Då hör alla i rummet vad hon säger
och någon tar upp tråden
och alla pratar om den saken, länge.


Ingen har en aning om,
vem som tog upp
det samtalsämnet.


Vilket ju egentligen inte är så noga.







Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-04 07:48



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du beskriver mycket bra hur tystlåtna människor ofta blir negligerade. Istället för att bli uppmärksammade och dras in i samtal och sällskap.
2020-06-04

  Öknens Ros VIP
Ett beteende jag själv råkat ut för, ibland blir man lyssnad på, men alla har glömt vem som tog upp ämnet.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP