Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Text/Illustration ingår i "Litterära brottstycken" förf/ansv utg : Sten Wiking


DEN ROMANTISKA FLICKSJÄLEN

Sin blomstrande poesi,
lär engelska poetissan
Felicia Dorothea Hemans-
Browne (1793-1835)
inhämtat fr den engelskt
lantliga idyll,
däri hon vandrade omkring
med vännen Sir Walter Scott
på hans gods utanför Wales.

Den brådmogna unga poetens
blygsamma debut med ett knippe
blomstervers,
saknade dock doft och färg,
och ignorerades som pubertal
flickpoesi.

Hennes litterära karriär fick
dock sedermera en religiös
prägel av gudfruktigtighet,
som blommade upp under
senare delen av hennes korta liv,
ansatt av den orättvisa naturens
omutbara svagheter,
men hennes romantiska flicksjäl
förblev intakt.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 291 gånger
Publicerad 2020-06-05 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP