Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Godmorgonkram älskade uggla


Regndansen

 

det välsignade regnet faller

över vår törstande jord

sluter ögonen av lycka

av glädje håret hon smycka

hoppar jämfota i varje pöl

mot fönstrets bleck det skvätter

himlen den läcker 

fyller varje intorkad göl

så länge hon längtat och saknat

äntligen har himlen vaknat

nu faller tårarna från himlen

äntligen fyller tunnan 

de tomma händerna

de spruckna läpparna fylls med blod

hon öppnar ögonen äter och dricker

vid sommarens välfyllda bord

och dansar regndansen

som drar över vår nordliga jord

 

 

 

anm.

regn i två dagar efterlängtat stor brandrisk

nysådda gräsmattor gödslade planteringar

jordgubbar och jordfräsar andas ut

behöver inte gå med hinkarna på

 

 

 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-05 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP