Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt skrivande

Jag skriver mest för min egen skull.

Det är någon sorts drift jag har.
Ibland är jag nästan nöjd med vad jag skriver.

Jag lägger in texter;
lite här
lite där
lite överallt.

Om någon läser blir jag glad.
Om någon ger konstruktiv kritik,
(vad det nu innebär), blir jag också glad.

Ibland önskar jag att jag
kunde visa mina texter för någon.

Men jag vågar inte.

Jag tror mig veta att någo
skulle snörpa på munnen.
Någon annan skulle skratta.
En tredje skulle framhålla;
"faster Anna hon kan minsann skriva hon"!
En fjärde skulle låtsas lyssna och sedan tala om att det var ett bra försök, och sen säga
"stavas det där ordet verkligen sådär"?

Så jag vågar inte.

Jag vill inte bli fråntagen min lust att skriva.

Jag inser att jag är feg.

Men en dag sitter jag där med någon.
Vi pratar engagerat om vårt skrivande.
Vi läser varandras texter med varma ögon.





Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-16 16:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
fin början, berättelser finns överallt
och vi ser annorlunda
det är berikande se med andra ögon
det ger mycket läsa andra

2020-06-17

  Öknens Ros VIP
Genom skrivandet utvecklas man ju mer man skriver. Så fortsätt skriva, det händer saker medan man skriver, språket utvecklas, nya ord dyker upp och inte minst av allt är det roligt att skriva för sin egen skull.
2020-06-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra om skrivandet, som betyder mycket för en. Det är bra med Poeter.se, att man vågar skriva här. Att visa vänner och andra sina alster, kanske man inte vågar. Du skriver bra, så tro på dig själv. Ett tips, du kan börja i en skrivarcirkel. Jag började skriva som ren terapi, vilket hjälpt mig mycket.
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP