Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det finns mysiga stunder även med busfrön älskade uggla kram <3


Ömt välkomnad i dörren



efter fyra timmars bortavaro
så fort nyckeln rasslar i låset
omringad av ett koppel
hallå, vi trodde du glömt oss
har överlevt tandläkare och hygienist
som jag tänkte motorslipen putsar
för häftigt, inga hål guskelov
det var faktiskt fyra år sedan sist
fick en gratifikation
men nu ska här softas varsamt

med Latte under armen gick jag mot köket
de andra följde hack i häl till bespisningen
när de fått nattamaten, var det min tur
villerkullavimsig
startade med en dos vitaminer
sköljde ett gäng salladsblad som slank ner i en hast
de fick inte så lång rast
försjönk därpå i en fika--det var 8 timmar sedan sist
inte märklig blodsockret försökte golva mig
sex stationer avklarade
fastän inget klippkort jag har
hamnade mitt i köerna tappade räkningen
inför påfarten såg den gula fetknoppen
lyste som en sol då jag passerade bron

- hör nu pojkar vafför gör ni på detta viset?

köket ser exakt ut som när jag lämnade er, kunde ni
inte med gemensamma krafter städat färdigt?
helt oförstående vände matfriarna ryggen till
och spatserade bort till sina sovplatser

visst blir själen nöjd och glad
som ett smultronblad
då man klarat av skivan
kan därefter ta sig en lur på sin divan






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2020-06-16 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP