Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild tagen Midsommarafton kl 23 2020


Midsommardagens dikt 2020

De avundsjuka vill ha Kristusved
att föda sin eld med.
De pekar på köttätande -
och driver ned personen i offerpositionen:

själva äter de kött och är otrogna
men, de stackars 'diagnostiserade'
får inte ens va trasig om skorna.

Världen jagar de stackarne
först var det statare och livegna
; folket och konspirationen (eller kanske konspirationen och folket)
visade sig vara än sämre!

Nu är det maskiner som gäller
"these fucking guys"
ger ett maskerat hånleende till dig:
'skapa du!'

sedan kommer bak-smällen:
de offrar dig, kastar in dig
i kemiska elden.




Bunden vers av Marcus Beijar Mellin
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-20 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Beijar Mellin
Marcus Beijar Mellin