Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gärsgårdsblues

Mitt minnes
gärsgård restes
med kärleksmöda
av storskogsslanor
och granstörar

Skilde hemman
från hemman
och sockengräns

År som fogades till år
skänkte dess
levnadsgrånad

Än finns rester kvar
av mitt minnes gärsgård
Töcknig i skog
och slåtteräng




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2020-06-29 15:48



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt vacker text ! Spåren av de som levde före oss är viktigare än man ibland förstår när man river ner gamla miljöer för asfalt och betong. Och gamla kunskaper !
2020-07-02

  Johan Strömstedt
Du får fram fina bilder och man kan se rester av en gammal gärdsgård.
Snart finns inga kvar och namnet faller i glömska.
2020-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Mycket vackert.
Tänker på min barndoms tallbarsstigar i Älvkarleby, Norduppland.
2020-06-29

  BenGust VIP
Utan omsorgsfull erinran faller det mesta i glömska. Rester finns, resten är tystnad.
2020-06-29

  Kajan VIP
Den här beskriver så bra det hårda arbete som låg bakom det vi ser som kulturminnen nu,. De står fortfarande kvar, påminnande oss om att vi har ett ursprung, ett sammanhang.
2020-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP