Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passionen

Av den berömda isskulptur.
Inget annat än smält skönhets frossa.
Förfrusen vattenfontän där stadsduvor söker
bekräftelse, om än så sorgset ensamt att det smärtar.
Hennes bedjande blick tillhörande rådjurskid oskiljaktig som
kärlekens dragningskraft.
Skymningen och dess svalka. Tacksamt mottages. Jag erbjuder en famn full med bigarråer. Vill du provsmaka, så varsågod.
Kyssen. Passionen. Flirten.
Hud mot hud och allt som hör därtill. Gatustenar av rosenkvarts. Vässar mina klor på livets klösbräda.
Alltid dagdrömmande.
Som ringlande espingar av kristaller vi ömsar varandras skyddande skal. Den välpolerade ytan krackelerar och faller isär och istället drömmarna slår ut i full blom. Äventyren väntar medan lodjuret spetsar sina öron med tofsar. Allt jag någonsin önskat är att hålla de sabeltandade tigrarna borta från mig.
Önskebrunn med drömmar. Sagolikt. Lyckan och hennes skönhet avtar. Dag för dag. Natt för natt.
Men ändå vakna till doften av nyfikenhet. Känna smaken av glädje. Och känslan av givmildhet.
Brev utan innehåll. Dikten som aldrig riktigt blev klar. Dagboken utan sidor.
Jag kysser dig godmorgon. Du kysser mig godnatt. Allt däremellan förblir vår hemlighet. Hemlighet som kittlar, förför och lockar.
Där sagan smälter till rosa champagne. Jag väntar med öppna vingar av bergskristall. Stränder väntar på oss, låt oss inte göra dem besvikna. Barfota i ett naket hav. Bara vi och vi låter glittrande drömmar bli en del av vår resa. En resa som tröstar vilsna själar som äntligen hittar hem igen. Ingenting annat än stjärnor. Stjärnor som nynnar våran låt. En låt om skatten jag håller i min hand. Vår morgondag.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2020-07-04 22:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP