Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikterna ligger i en samling som jag visserligen 'tagit' texter ur innan. En del av dem har blivit tydligt inspirerade av verkligheten. Medan andra är 'påhittade', så där som texter ofta är i romaner, noveller.


(nr 5 av 124) Hon






Hon hade kommit ut i ljuset
från mörkplats där liv växer fram
för att skådas i naket blickfång
hennes väsen hade fått sig en hård kram
när hon kommit ut ur grottan som varit så trång

hon gick uppför en slingrande stig
den bar upp hennes liv
sedan gick hon långt och evigt
och detta att undfly livets intrig

hon vill leva så fritt
hon skulle finnas i festens mitt
aldrig hade hon tankar
åt det som var ditt
hade väl otur att fastna i kitt
hon hade sin kropp och vitt var ryktet
hennes kroppsaska som spritts i vinden
av en dödgrävares nit




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 676 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2020-07-06 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP