Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som jag lockats att omtala något redan förut. Det ligger märkligt nog ofta i en människas intresse att jäklas, retas, provocera. Medan om någon annan 'utsätter' den människan för något som emottagits, den retsamme visar en häpen min.


Det du kan tänkas ta för gliringar...






...envar människas uppenbara lust
att retas och provocera.

Det förklaras lätt bort som att yttringar,
oavsett detta sker via kroppspråk,
gester eller vad lämnar ett matintag,
är bara dina egna personliga tolkningar.

I själva verket kan det mesta missförstås
av något som först bara var
högst neutralt åstadkommet.

Det en människa uppfattar som en kränkning,
är alltså ofta bara inrymt
i personens eget känsloregister
och bör därför inte tas 'alltför personligt'.

Så om du nästa gång hör dig
bli hotad med dödsstraff,
eller någonting mindre hårt angivet.

Ta det bara lugnt och se det
som att personen som meddelade tanken,
är stressad och bör tas ned till
en något lägre nivå
av din digra erfarenhet troligen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2020-07-07 07:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Om bilden. Det är med avsikt som repet är med på bilden. Repet var med på resan och bör därför kunna även bidra med sin egen som skönhet.
2020-09-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP