Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av det jag antecknat mig till minnes idag och några dagar bakåt i tiden. Att börja göra något, sätter verkligen igång lusten att göra, litet av varje, oavsett det handlar om att skriva, måla, städa... ja, du vet ju själv.


Texter utan vidare intresse (sju)




(I)
Även att tvätta sig är väl ett slags 'handarbete'?
Så då är apor ibland sysselsatta med att skapa?

(II)
Det besvärliga med att förklara det uppenbara
är att det framstår som självklart, sedan.


(III)
Den främsta skillnaden mellan Charlotta
och de andra, är att medan de andra är lata,
hon själv kastar ankar och lägger bi.

(VI)
Kapitel nio, i vilket en sjösugen duett,
mor och dotter stiftar
en kortvarig bekantskap med en skeppsråtta.

(VII)
We come in peas, in beach, in reach.

(VIII)
Nästa gång jag inte träffar en intressant människa jag annars skulle ha kunnat tänka mig att ha ett förhållande med, skulle jag vara särbo. Bara att jag nu har så svårt att tänka mig det. Att träffa någon att vara särbo med.

(IX)
Som jag hörde om saken har en alltid sällskap, även den som känner sig ensam. Oavsett det som en del har uppfattat saken, sällskapet utgörs av ens egen skugga. Eller mera religiöst sett möjligen, frestelsen och avhållsamheten, vilka lika syskon en smula kan ses som motvals till varandras som syftande.

(XI)
Jag hade en förfärlig dröm.
Att det hände en sak.
Och att många människor dog.
Ungefär 99 av 100.
Så det var nog en mardröm.
Det handlade om galna hundar...

(XIV)
Har funderat på en sak. Att låta bli att berätta om mina mentala resor världen över. Det vilket har sparat mig såväl tid som pengar.

(XV)
Johan har funderat över det här med lukter. En kvinnas doft. På den fräna lukten av en honas urin vet vilddjuret att hon varit 'där'.

(XVI)
Det finns inga 'riktiga' idioter. Bara människor samt idioti. Den det inte går att utnyttja för egen nytta. Det är den som kallas idiot. I brist, besvikelse. Av ej infallen förväntan.

(XCII)
Tellus eller Tell us? Planeten Jorden, efter engelskans 'the earth'?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-01 20:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Nöjer mig med att plocka ut ur pralinasken : den om det uppenbara, den om "vara särbo med" och den om mentala genvägar... (även den med urin är frestande). Besynnerlig numrering för övrigt!?!
2020-08-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP