Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Starar



Nu samlas de i stora flockar
de flyger av och an
samlar sommarens minnen i sin näbb
i skymningen är hustaken fyllda
av en myllrande organiska massa
termiter som långsamt äter
sig genom taket

tills något får flocken att lyfta
hela rymden gungar till deras musik




anm.

ungfåglar flyttar främst under juni
resten följer efter från september till
november
enstaka individer övervintrar




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2020-08-02 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP